Gerhoofwijk
Image default
Gezondheid

De balans vinden tussen sporten en voeding kan bij sportdiëtist in Leiden

Je sport op een redelijk hoog of hoog niveau en traint een aantal keer per week of zelfs wel een aantal keer per dag. Je moet de balans zien te vinden tussen voeding, sporten en rusten. Je leest geheel het internet af, volgt adviezen op van bekende maar hebt nog steeds het gevoel dat je niet in de juiste balans bent met je eten en sport. Te weinig rust tussendoor, waardoor het eten weer effect heeft op je training. Een sportdiëtist kan passend advies geven om de balans tussen voeding en bewegen te vinden. Sportdiëtist leiden maakt voor jou een voedingsschema op maat, waardoor je een duidelijk eetpatroon opbouwt, dat goed te combineren is met de sport die je beoefend. 

Kennismaken met de sportdiëtist

Je maakt eerst kennis met de sportdiëtist in Leiden, dit is erg belangrijk zodat je in dat gesprek precies aan kunt geven wat jouw wensen en behoeften zijn. Ook geef je aan hoe vaak je sport, wat voor sport je doet en wat je voedingspatroon op dit moment is. Samen met jou kijkt de sportdiëtist in Leiden dan wat voor jou het beste past en hoe jij het voedingspatroon het beste in je levensstijl kunt passen. Ook word je tijdens de kennismaking helemaal gemeten. Je gewicht is hierbij belangrijk, maar ook het percentage aan vet op je lichaam. Daarnaast is spiermassa voor velen sporters erg belangrijk. Sportdiëtist Leiden houdt rekening met jouw doelen en zal daar ook de voeding op aanpassen. 

Evalueren

Als het voedingsschema eenmaal is opgesteld door sportdiëtist Leiden kan je beginnen aan het integreren van dit schema van sportdiëtist Leiden in jouw leven. Een aantal keren kom je terug bij sportdiëtist Leiden om te kijken of je vooruitgang boekt en of je nog steeds tevreden bent met het voor jou opgestelde voedingsschema. Waar nodig wordt het voedingsschema door sportdiëtist Leiden nog aangepast, zodat jij je beter voelt.