Gerhoofwijk
Image default
Gezondheid

Alles over de e-sigaret

Inmiddels is de term e-sigaret bekend onder het grote publiek. Maar wat is een e-sigaret nu eigenlijk, en wat zijn de voordelen. In dit artikel gaan we dieper in op de wereld van e-sigaretten en vertellen we ook meer over e-liquid.

Wat is een e-sigaret?

Een elektronisch apparaat waar vloeistof in wordt verdampt, het is een variant op het gewone roken. E-sigaretten zijn er in vele soorten en maten, het roken hiervan wordt vaak ook dampen of vapen genoemd. Mensen stoppen vaak over op het roken van een e-sigaret wanneer zij willen stoppen met roken. De reden hiervoor is omdat in een e-sigaret verschillende nicotinegehaltes in de vloeistof gedampt kunnen worden. Kun je door het roken van een e-sigaret makkelijk jou nicotine verslaving afbouwen.

Zo werkt een e-sigaret

Nu weten wat een e-sigaret is, gaan we dieper in op hoe dit apparaat nu eigenlijk werkt. E-sigaretten werken namelijk op een batterij en de meeste varianten zijn herbruikbaar omdat ze een oplaadbare batterij hebben. De batterij van de sigaret zorgt voor hitte die de toegevoegde e-liquids doet verdampen. Naast de batterij bestaat een e-sigaret uit en een coil, clearomizer (tankje voor e-liquid), en e-liquid, en een driptip (verwisselbaar mondstuk).

Verschillende soorten E-sigaret

Het aanbod aan e-sigaretten is ontzettend breed. Er zijn dan ook vele merken Die verschillende elektronische sigaretten aanbieden. De verschillende soorten e-sigaretten zijn bijvoorbeeld een wegwerp E-Sigaret, een e-sishapen of een oplaadbare Mini e-sigaret.

E liquid

E-liquid is een vloeistof die gebruikt wordt om de e-sigaret mee te vullen. Deze vloeistof wordt ook wel eens e-juice genoemd. Er zijn vele soorten e-liquids verkrijgbaar En deze hebben allemaal een eigen smaak en kwaliteit. Vaak is deze vloeistof verkrijgbaar in een flesvorm of in een voorgevulde cartridge. E-liquid is zowel met als zonder nicotine verkrijgbaar, vanaf 0 milligram nicotine tot wel 20 milligram nicotine en alles daar tussenin. Ook is e liquid in veel verschillende smaken verkrijgbaar van een basissmaak tot een fruitsmaak of gewoon een tabaksmaak. Ben jij van plan om een e-sigaret aan te schaffen? Dan is het belangrijk om te weten dat er ontzettend veel keus is in het typen sigaret vloeistof. Bovendien Kun je door het roken van je e-sigaret jou nicotine verslaving afbouwen en kun je zelfs e-sigaretten roken die niet over nicotine beschikken. Daarom is een e-sigaret altijd een betere optie voor de gezondheid dan het roken van een normale sigaret