Gerhoofwijk
Image default
Gezondheid

Alles over de e-sigaret

Inmiddels is de term e-sigaret bekend onder het grote publiek. Maar wat is een e-sigaret nu eigenlijk, en wat zijn de voordelen. In dit artikel gaan we dieper in op de wereld van e-sigaretten en vertellen we ook meer over e-liquid.

Wat is een e-sigaret?

Een elektronisch apparaat waar vloeistof in wordt verdampt, het is een variant op het gewone roken. E-sigaretten zijn er in vele soorten en maten, het roken hiervan wordt vaak ook dampen of vapen genoemd. Mensen stoppen vaak over op het roken van een e-sigaret wanneer zij willen stoppen met roken. De reden hiervoor is omdat in een e-sigaret verschillende nicotinegehaltes in de vloeistof gedampt kunnen worden. Kun je door het roken van een e-sigaret makkelijk jou nicotine verslaving afbouwen.

Zo werkt een e-sigaret

Nu weten wat een e-sigaret is, gaan we dieper in op hoe dit apparaat nu eigenlijk werkt. E-sigaretten werken namelijk op een batterij en de meeste varianten zijn herbruikbaar omdat ze een oplaadbare batterij hebben. De batterij van de sigaret zorgt voor hitte die de toegevoegde e-liquids doet verdampen. Naast de batterij bestaat een e-sigaret uit en een coil, clearomizer (tankje voor e-liquid), en e-liquid, en een driptip (verwisselbaar mondstuk).

Verschillende soorten E-sigaret

Het aanbod aan e-sigaretten is ontzettend breed. Er zijn dan ook vele merken Die verschillende elektronische sigaretten aanbieden. De verschillende soorten e-sigaretten zijn bijvoorbeeld een wegwerp E-Sigaret, een e-sishapen of een oplaadbare Mini e-sigaret.

E liquid

E-liquid is een vloeistof die gebruikt wordt om de e-sigaret mee te vullen. Deze vloeistof wordt ook wel eens e-juice genoemd. Er zijn vele soorten e-liquids verkrijgbaar En deze hebben allemaal een eigen smaak en kwaliteit. Vaak is deze vloeistof verkrijgbaar in een flesvorm of in een voorgevulde cartridge. E-liquid is zowel met als zonder nicotine verkrijgbaar, vanaf 0 milligram nicotine tot wel 20 milligram nicotine en alles daar tussenin. Ook is e liquid in veel verschillende smaken verkrijgbaar van een basissmaak tot een fruitsmaak of gewoon een tabaksmaak. Ben jij van plan om een e-sigaret aan te schaffen? Dan is het belangrijk om te weten dat er ontzettend veel keus is in het typen sigaret vloeistof. Bovendien Kun je door het roken van je e-sigaret jou nicotine verslaving afbouwen en kun je zelfs e-sigaretten roken die niet over nicotine beschikken. Daarom is een e-sigaret altijd een betere optie voor de gezondheid dan het roken van een normale sigaret

Gerelateerde artikelen

De buteyko methode kan je helpen om de rust terug te vinden

Wat doen als je tinnitus hebt?

Je helemaal goed voelen door dé diëtist Leiden