Gerhoofwijk
Image default
Gezondheid

Wat is een energetisch therapeut?

Het is een nieuwe term in de spirituele wereld die je zeker vaker voorbij gaat horen komen. Een energetisch therapeut kan je op verschillende manieren en op verschillende vlakken helpen. Maar wat is een energetisch therapeut eigenlijk en waar kan hij of zij je mee helpen? We gaan het je vertellen! 

Een energetische therapeut

Iemand die natuurgeneeskundige therapie beoefent, wordt een energetisch therapeut genoemd. Een energetisch therapeut richt zich op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Dit wordt bereikt door middel van handoplegging. Door de handoplegging wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd en kan de levensenergie in het lichaam worden verspreid, afgevoerd en toegevoegd. Op deze manier kan de balans in het lichaam worden hersteld.

Hoe te benaderen?

De energetische therapeut hanteert een holistische benadering. Dit betekent dat alles energie is en onderling verbonden is, zowel op grote schaal als op kleine schaal. Dit geldt voor de wereld en alles daaromheen, maar ook binnenin de mens. Een mens bestaat uit verschillende holistische niveaus, namelijk: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Deze niveaus zijn met elkaar verbonden door energiebanen. Deze energiebanen zijn op hun beurt weer verbonden met de chakra’s. Als alle energie vrij door het lichaam zou stromen, zou men leven in zijn ware essentie. Toch is dit bij de meeste mensen niet het geval en zijn er blokkades aanwezig. Dit is waar de energetisch therapeut aan de slag gaat.

Wanneer schakel je er een in?

Je kunt een energetisch therapeut inschakelen wanneer je merkt dat je fysieke, mentale, emotionele of spirituele klachten ervaart die mogelijk worden veroorzaakt door een verstoring in je energiebalans. Dit kunnen bijvoorbeeld stress, vermoeidheid, angst, depressie, lichamelijke pijn, slaapproblemen of een gevoel van onbalans zijn. Een energetisch therapeut kan je helpen bij het identificeren van blokkades en onbalans in je energieveld en kan verschillende technieken gebruiken, zoals energetische healing, chakra-balancering en aura-reading, om je energie weer in evenwicht te brengen en je welzijn te bevorderen. 

Hoe word je een energetisch therapeut?

Als energetisch therapeut help je mensen bij het herstellen van de onbalans in hun energiebanen en chakra’s. Deze onbalans of blokkades kunnen verschillende klachten veroorzaken. Het kan niet alleen mentale gevolgen hebben, maar ook een grote impact hebben op de fysieke conditie. Wanneer je mensen kunt helpen om deze problemen op te lossen, zullen ze je zeer dankbaar zijn. Als je de ambitie hebt om een energetisch therapeut te worden, kun je een cursus volgen bij Zoma-opleidingen.nl. Daar leer je hoe je jezelf kunt ontwikkelen en open kunt stellen om de energie van anderen te ontvangen. Je leert hoe je de onbalans bij anderen kunt herkennen en toepassen. Daarnaast leer je ook op welke manier je mensen kunt ondersteunen bij het herstellen van hun onbalans.