Gerhoofwijk
Image default
Gezondheid

Veelgestelde vragen over collageen

Waar is collageen allemaal goed voor?

In de huid, het haar, de nagels en de botten zorgt collageen voor de celdeling en het bindweefsel. Collageen supplement verbetert ook de spijsvertering, verhoogt de vetverbranding, versterkt het immuunsysteem en helpt de hormoon- en stemming balans te behouden, naast vele andere voordelen.

Maakt collageen u te zwaar?

Pas als je meer calorieën binnenkrijgt dan je per dag verbruikt, word je te zwaar. U komt bijvoorbeeld aan als u dagelijks 2500 calorieën binnenkrijgt en er slechts 1500 verbrandt. U komt niet aan van collageen omdat één maatschepje gemiddeld 40 calorieën bevat.

Hoe lang duurt het voordat collageen resultaten oplevert?

Omdat elke persoon en elk lichaam anders is, kunnen de uitkomsten voor iedereen verschillen. Over het algemeen kunt u na 30 dagen direct een verschil merken aan de huid, het haar en de nagels.

Welk tijdstip van de dag is ideaal voor het nemen van collageen?

De optimale tijd om collageen in te nemen is ’s avonds om ervoor te zorgen dat u er maximaal van profiteert. Je lichaam komt ’s nachts in een herstel toestand, waardoor het de voedingsstoffen in het collageen beter kan opnemen. Door dit te doen, kunt u ervoor zorgen dat u de voedingsstoffen in collageen optimaal benut.

Hoe snel wordt het opgenomen?

Het lichaam neemt voedingsstoffen sneller op als je collageen poeder inneemt. Dit komt omdat de eiwitten al hydrolyse hebben ondergaan. Na een uur kunnen je darmen de eiwitten uit een bolletje collageen aan en bereiken de vitale voedingsstoffen je bloed. Deze procedure duurt langer als u collageen capsules of -pillen gebruikt vanwege het oplossen van de schaal of de kleine omvang van de capsule.

Is het mogelijk om te veel collageen in te nemen?

Over het algemeen kun je niet snel te veel collageen innemen. Maakt u zich geen zorgen als u per ongeluk 2 maatlepels heeft ingenomen omdat u vergeten bent dat u er die dag al 1 had ingenomen. Het lichaam is perfect in staat om de eiwitten in het collageen poeder te verwerken. Als je echt te veel neemt, bijvoorbeeld 10 maatscheppen in één keer, kun je last krijgen van je darmen en maag.

Kun je ooit te veel collageen consumeren?

Over het algemeen is het onmogelijk om teveel collageen in één keer op te nemen. Maak je geen zorgen als je per ongeluk twee schepjes hebt gehad omdat je vergeten bent dat je er die dag eerder een had genuttigd. De eiwitten die in het collageen poeder worden gevonden, kunnen gemakkelijk door het lichaam worden verwerkt. Als je echt te veel consumeert, bijvoorbeeld 10 schepjes tegelijk, kun je problemen krijgen met je maag en darmen.