Gerhoofwijk
Image default
Gezondheid

Wat doen als je tinnitus hebt?

Bij ons kun je terecht als je last hebt van vervelende tinnitus in Apeldoorn. Het is namelijk geen pretje en vele mensen vinden het ontzettend zwaar om hier mee te leven. Zo is er wel eens een nieuwsbericht geweest over een persoon met tinnitus die heeft gekozen voor euthanasie omdat het leven met tinnitus niet te doen was voor haar. Dit is de reden dat wij zo snel mogelijk hulp willen bieden. Helaas kunnen wij de tinnitus in Apeldoorn niet altijd genezen, maar we kunnen het leven wel dragelijker maken. In sommige gevallen verdwijnen de oorsuizen wel, maar dit is niet iets wat altijd gebeurd.

Waar komt het vandaan?

Wanneer je veel stressklachten hebt, kan tinnitus hier een van zijn. Door de hoge druk in je lichaam kan er een spanning ontstaan die zich uit in een piep in je hoofd. Meestal is de tinnitus dan tijdelijk en zal deze geleidelijk verdwijnen wanneer de stress afneemt. Mocht het toch aanhouden, dan is het goed om te onderzoeken waar het vandaan komt. Als je de bron van het probleem weet dan kan je namelijk ook gerichter bezig met het oplossen ervan. Helaas is niet elke vorm van tinnitus te verhelpen, dus dan is het een kwestie van leren leven ermee.

Niet bang zijn

Door deze informatie snappen we dat je misschien angstig wordt dat je tinnitus niet verdwijnt. Er zijn echter ook gevallen waarbij het mega onschuldig is, wees dus niet meteen bang. Als je verkouden bent dan kan je ook het gevoel hebben dat alles in je hoofd verstopt zit, er ontstaat dan ook een soort druk. Deze druk kan ook oorsuizen veroorzaken. Schiet dus niet direct in de stress als je wakker wordt met een piep in je hoofd, het hoeft niet veel te betekenen. Wanneer de tinnitus niet zelf weer weg gaat is het goed om hulp te zoeken bij tinnitus Apeldoorn.