Gerhoofwijk
Image default
Woning en Tuin

Een specialist in meubelrestauratie inschakelen?

Soms kunnen de meubels echt toe zijn aan vervanging, maar je kunt er nog geen afscheid van nemen. Maar oude meubels zien er niet zo mooi uit in het interieur, hoe kun je dit op een mooie manier oplossen? Geen afscheid hoeven nemen van de meubels en toch een mooi opgeknapt item hebben. Meubelrestauratie kan dan een goed idee zijn, hierdoor geef je een meubel een tweede leven. Wil je meer informatie over meubelrestauratie? Lees dan verder.

Welke meubels komen in aanmerking voor meubelrestauratie?

In principe kunnen alle meubels gerestaureerd worden, tenzij ze echt heel erg kapot zijn. Je kan altijd overleggen met een expert over het restaureren, is het nog te realiseren? Zo’n expert weet precies wat hij met een meubel kan doen om het op te knappen. Een meubel dat vaak in aanmerking komt voor meubelrestauratie is een stoel, dit meubel is op een makkelijke manier te restaureren. Daarnaast worden ook banken en kasten vaak gerestaureerd, ook kun je ervoor kiezen om de keuken op te knappen door middel van meubelrestauratie. Er zijn allerlei mogelijkheden met deze techniek.

Leuke meubels om te restaureren

Meubelrestauratie kan ook ingezet worden bij allerlei leuke projecten, zo kan het bijvoorbeeld gebruikt worden voor de babykamer. Oude meubels op de kop getikt bij de kringloop? Of gekregen van jouw ouders? Dan kun je deze items helemaal naar je eigen smaak maken, in de kleur die je wenst. Ook kan het helemaal gepimpt worden naar voorkeur, bijvoorbeeld met mooie bekleding of beschildering. Op deze manier geef je meubels een tweede leven en is het toch helemaal naar je eigen smaak. Verder kan meubelrestauratie ook voor andere zaken worden ingezet. Het is ook nog eens goed voor het milieu, omdat er langere tijd gedaan wordt met de meubels. Meubelrestauratie is voor velen een handige oplossing.

https://www.broekhuishoutbewerking.nl/meubelrestauratie/