Gerhoofwijk
Image default
Woning en Tuin

Wespen verjagen en bestrijden

Er is niks vervelender wanneer je eindelijk kan genieten van het mooie weer, er een zwerm wespen je rustmoment komt verstoren. Veel mensen zijn op zoek naar een passende oplossing die werkt tegen wespen. In dit artikel leggen we uit wat voor maatregelen je kunt treffen om niet gestoord te worden door wespen.

Voorkomen van een wespensteek

Allereerst moet je voorkomen dat je wordt gestoken door een wesp. Voorkomen is beter dan genezen. Dit doe je door op te passen met zoetigheid zoals cola, ijs en zelfs haarproducten waar een zoete geur aan zit. Dit verkleint de kans aanzienlijk dat wespen op je afkomen.

Verder is het niet verstandig om de wespen weg te jagen met je handen, hoe groot de verleiding ook kan zijn. Tot slot is het verstandig om je eten en/of drinken te controleren op wespen voordat je deze consumeert. Denk aan een blikje frisdank waar je de wesp niet in kan zien zitten, maar toch aanwezig kan zijn. Houd daarom je frisdrank goed gesloten tijdens het nuttigen.

Hoe verjaag ik wespen?

Om wespen te verjagen is het mogelijk om ze op verschillende manieren weg te houden. Je kunt overwegen om een wespenval op te hangen, deze kun je kant-en-klaar kopen in de winkel. Je kunt er ook voor kiezen zelf een simpele wespenval in elkaar zetten door gebruik te maken van een (lege) frisdrankfles. Op het web vind je diverse mogelijkheden voor het maken van een wespenval.

Verder zijn er blauw/paars gekleurde insectenlampen waar de insecten geneigd zijn om op af te vliegen. Deze lamp is uitgerust met een rooster dat onder stroom staat, waardoor de wesp gedood wordt wanneer hij tegen het rooster aanvliegt.

Ook zijn er sinds kort nep ‘wespennesten’ op de markt, met als doel de wespen te laten denken dat het gebied al geclaimd is door een andere kolonie. Door het plaatsen van een nep wespennest is de kans kleiner dat er een andere wespennest in je tuin gebouwd wordt.

Tot slot kun je een (stevige) zak water op hangen waardoor, de wespen in de war raken door de weerkaatsing van het water en dus weg blijven.

Bron: www.wespennestverwijderen.com