Gerhoofwijk
Image default
Verbouwen

Een dakkapel plaatsen? Ga voor betaalbare topkwaliteit!

Comfortabel wonen is een van de belangrijkste dingen die er is. In jouw woning moet je je dan ook prettig en op je gemak voelen. Een van de manieren om het leefcomfort in huis aanzienlijk te vergroten is een dakkapel laten plaatsen. 

 

Een dakkapel op maat, prefab dakkapel of nokverhoging zorgt voor veel extra wooncomfort. Zo creëer je met een dakkapel meer ruimte in huis en kun je ook de lichtinval aanzienlijk vergroten. Naast deze basisvoordelen heeft een dakkapel laten plaatsen nog veel meer pre’s. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een kunststof, houten of aluminium dakkapel als extra toegevoegde waarde. Maar wat maakt dakkapellen nu eigenlijk zo interessant?

 

Waardestijging van de woning

Je woning wordt met het plaatsen van een dakkapel direct een stuk meer waard. Volkomen logisch, want de leefruimte in huis neemt met diverse m2’s toe. De kosten die je in een dakkapel hebt geïnvesteerd zijn dan ook een slimme investering voor later; slimmer dan jouw spaarcenten op een spaarrekening met lage rente stallen. Mocht je ooit jouw woning weer spaarcenten doorverkopen, dan betaalt de nokverhoging of dakkapel die je in het verleden hebt laten plaatsen zich dubbel en dwars terug.

 

Besparen op de energienota

Moderne dakkapellen zijn zeer goed geïsoleerd, zeker als ze van kunststof zijn en je de dakkapelramen laat uitvoeren in HR+++glas of glastype HR++. Juist op bovenverdiepingen en zolders treedt in woningen het meeste energieverlies op. Naast deze besparing heb je op de zolderkamer of slaapkamer veel meer lichtinval. Dit ga je merken op de elektriciteitsrekening. Al met al kun je door een dakkapel laten plaatsen al snel enkele honderden euro’s per jaar aan energie besparen!

 

Keuzemogelijkheden

Ten slotte is het fijn dat je als woningeigenaar kunt gaan voor uiteenlopende modellen en soorten dakkapellen. Qua kleur, profielsoort en materiaalsoort valt er veel te kiezen. Jouw ideale dakkapel is altijd wel te vinden, dus bekijk gauw het ruime aanbod aan prefabs en dakkapellen op maat!

 

Gerelateerde artikelen

Een schilder in Oldenzaal laten komen

Goedkope opslagruimte in Zoetermeer bij Opslagman

Koellastberekening