Gerhoofwijk
Image default
Verbouwen

Financieel onafhankelijk helpt jou verder o.a. tegen stress

Ik spreek vaak met mensen die drukke schema’s en talrijke verplichtingen hebben. Voor deze mensen is het meestal een kwestie van ’s morgens op een redelijke tijd opstaan, en dan de hele dag aan elke taak werken. Financieel onafhankelijk kan je hier zeker bij helpen om meer tijd te creëren. 

Omdat zij vaak niet de tijd kunnen nemen om alles in zich op te nemen gebeurt dit meestal ’s avonds, wat niet goed is voor de nachtrust. Het is niet altijd gemakkelijk om zin in vakantie te hebben, omdat er van hen verwacht wordt dat ze altijd paraat staan.

Deze dingen komen me allemaal bekend voor sinds de tijd dat ik werkte . Ze doen me vaak denken aan hoe ik me minder gestrest voel als ik in brand sta.

Toen ik in dienst was, op een plek waar ik bijna volledig in mijn hoofd moest werken. Veel vergaderingen of werken aan documenten of het lezen van andermans papieren en andere dingen. Ik moest vaak deadlines halen. Ik ervoer de druk van het werk als intens.

De regelmaat van dit alles betekende dat ik moe was tegen de tijd dat ik thuiskwam. Het was niet zozeer lichamelijk, maar meer geestelijk. Er waren momenten dat ik ’s avonds mijn gedachten aan het verwerken was, wat betekende dat ik lange tijd wakker lag. Op den duur betekende dit dat ik nooit op mijn gemak was, iets wat ik voor mijn steeds grotere werkdruk wel voelde.

Ik kan me herinneren dat ik in de laatste vijf jaar van mijn loopbaan soms tegen mijn vrouw zei dat ik weer tot rust wilde komen. Zoals ik me voelde als tiener in de jaren ’20 of ’30. Ik was er niet zeker van dat er een kans was om dit gevoel terug te krijgen, aangezien ik al 40 was Maar het bleek dat ik me vergist had. ….

Nadat ik gestopt was met werken, heb ik ongeveer een jaar gewacht voordat ik dat gevoel van verfristheid kreeg. De “detox” van de intense werkdruk kostte me wat tijd. Het is moeilijk om je niet voor te stellen dat de werkdruk die ik ervoer uiteindelijk ongezond voor me zou kunnen zijn.

Ik krijg ’s nachts iets meer slaap dan toen ik nog werkte en de kwaliteit is ook veel beter. Overdag ben ik meer ontspannen. Over het algemeen voel ik me hersteld en verfrist. Het is heerlijk!

Natuurlijk slaap ik af en toe even kort of voel ik me gestrest. Maar het structurele probleem van te weinig rust is verdwenen. Dit kan worden beschouwd als een van de voordelen van het Fire zijn. Overexploitatie is voor mij geen probleem meer en ik heb meer balans.

Ook praat ik met mensen die, ondanks dat ze een afhankelijke baan hebben, over het algemeen ontspannen zijn. Voor iedereen kan dit anders zijn. Voor mij was en is Fire nog steeds een absolute uitkomst. Door stap voor stap te leren over bijvoorbeeld wat is een NFT.

Als je werkt, ben je dan in staat om goed uit te rusten? Zo ja, heb je suggesties om met anderen te delen? Ziet u FIRE als een manier om meer rust te krijgen?

https://www.financieelvrijevrouw.nl