Gerhoofwijk
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over de Femilift

De Femilift is een bekende behandelmethode die veel wordt ingezet tegen de meest voorkomende intieme ongemakken. Het is een methode die gebruikmaakt van infraroodstralen en altijd uitgevoerd wordt op de polikliniek. De behandelend arts is altijd een gynaecoloog. Het is geen bloederige behandeling en je hebt ook geen herstelperiode nodig. De infraroodstralen dringen tot 5 mm in de huid waardoor de collageen in de cellen geactiveerd wordt. En dat is precies wat je wilt.

Voor wie en welke ongemakken is de Femilift geschikt?

– Intieme droogheid

– Een strakke huid

– Na de bevalling

– Menopauze

– Stressincontinentie

De femilift is voor alle bovenstaande aandoeningen in te zetten. In de meeste gevallen heb je aan 3 behandelingen voldoende. Het is belangrijk dat er minimaal 7 weken tussen iedere behandeling zit. De laserstralen zorgen ervoor dat de huid weer stevig en gehydrateerd wordt. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen.

 

Femilift resultaten

Resultaten femilift zijn heel lovend want 80% tot 85% komt namelijk geheel van zijn probleem af. Men ervaart de behandeling zelf wel als een beetje pijnlijk, heb je een lage pijngrens dan is verdoving aan te raden en een mogelijkheid. Je hebt vaak 3 behandelingen nodig en daarna elke jaar nog eens 1-2 behandelingen als onderhoudskuur. 

 

Na de behandeling

Na de behandeling kun je direct je normale dingen weer doen. Het is wel verstandig om tot 3 dagen na de behandeling geen gemeenschap te hebben. De risico’s zijn gelukkig minimaal en er zijn geen complicaties bekend. Wel kan de huid gevoelig zijn dus houd daar rekening mee.