Gerhoofwijk
Image default
Bedrijven

Pierre Cardin – couturier van de avant-garde

Pierre Cardin, wiens oorspronkelijke naam Pietro Cardini is, was Italiaans. Als tiener kwam hij na de oorlog samen met zijn ouders naar Frankrijk. Hier ontdekte hij de modewereld. Op 17-jarige leeftijd tekent hij zijn eerste schetsen en begint vervolgens met het naaien van de schetsen, samen met een kleermaker. In 1946 verhuist hij naar Parijs en treedt toe tot het Christian Dior-huis. Pierre Cardin was de eerste werknemer van dit legendarische luxe huis. In 1950 besluit hij zijn eigen merk op te richten en begint met het maken van theater- en filmkostuums. In 1953 brengt hij een eigen prêt-à-porter collectie uit. In 1963 wordt Pierre Cardin een avant-garde couturier die destijds beschouwd wordt als de uitvinder van de toekomstige mode. Herenmode is volgens Pierre Cardin “een artistiek, sociaal en wetenschappelijk evenement. Het is tegelijkertijd elegant, comfortabel en niet-rigoureus.” Cardin had een paar jaar een romance met de welbekende Jeanne Moreau.

De kleding van Pierre Cardin

De collecties overstijgen al snel de Franse grenzen. In 1959 brengt hij als eerste zijn creaties op de markt in de warenhuizen “Le Printemps”. Pierre Cardin is een merk dat een breed scala aan kleding aanbiedt: voor de één zeer klassiek en voor de andere meer atypisch. In de klassiekers vind je met name effen truien en jasjes. De sneden zijn bewerkt en de afwerkingen netjes. Zijn collectie voor mannen ziet het levenslicht in 1960, met name met het iconische ‘Cylindre’-jack dat de Beatles inspireerde. Grote namen in de mode hebben hun talenten voor het merk ingezet, zoals Jean Paul Gaultier, de assistent van Pierre Cardin.

Bestel de mode van Pierre Cardin tegen de beste prijs

Het merk Pierre Cardin is bij ons beschikbaar in alle stijlen; van de meest klassieke tot een style die graag opvalt, je vindt wat je zoekt in een brede selectie van maten. Profiteer van aantrekkelijke prijzen op onze site Sans-online.nl. Profiteer ook van een snelle levering bij bestellingen.