Gerhoofwijk
Image default
Energie

Zonnepanelen laten plaatsen door erkend bedrijf

Zonnepanelen nog steeds erg populair

Wanneer je zonnepanelen wilt laten plaatsen dan is dit momenteel nog steeds erg interresant. Naast de financiele voordelen op termijn zijn de zonnepanelen de afgelopen jaren behoorlijk in prijs verlaagd. Ook is het rendement van de huidige zonnepanelen veel beter dan vroeger en is de terugverdientijd van de gehele investering behoorlijk afgenomen. Kortom het is dus gewoon aantrekkelijk om zonnepanelen op je dak te laten plaatsen. Of je dit nu prive doet of juist zakelijk, beide varianten zijn populairder dan ooit. Toch is het wel erg belangrijk om voor de juiste installateur te kiezen. In dit artikel zullen we ingaan waarom dit zo belangrijk is.

Professioneel laten plaatsen van Zonnepanelen

Er komt veel kijken bij het plaatsen van zonnepanelen. Zo is de montage ook verantwoordelijk voor een goed rendement. Maar naast een goed rendement is het ook belangrijk dat de installatie vakkundig wordt geplaatst vanwege de veiligheid. Een goed legplan is bovendien de basis voor een hoog rendement. Waar moeten de zonnepanelen worden geplaatst en hoe zit het met de hellingshoek en richting van de panelen? Zijn de panelen goed geplaats en blijven deze ook goed liggen bij een storm? Dit zijn allemaal vragen waar een erkend installateur rekening mee zal houden.

Gecertificeerde professionals

Bij de aanleg komt meer kijken dan alleen het bouwkundige aspect. Ook zal er  vakkundige en professionele aansluitingen moeten worden gerealiseerd. Vanuit de bestaande meterkast zal er gekeken worden op welke manier er sprake zal zijn van een aparte groep of niet. Maar ook de aanleg van een power optimizer of de omvormer om het rendement te verbeteren vergt meer van de installatie en dus ook van de vakkudigheid van de installateur. Het is dus belangrijk dat deze zich hier in gecertificeerd heeft en op een goede manier de aansluiting kan verzorgen. Bij Ribbers Solarworks zijn ze gespecialiseerd in het aansluiten van alle soorten van zonnepanelen.