Gerhoofwijk
Image default
Zorg

Buteyko; de stap naar een gezonder leven

De Buteyko methode is een manier van ademhalen welke wellicht ook voor u iets is. Buteyko is de benaming van een ademhalingsmethode. Door de tijd heen is gebleken dat er veel mensen baat hebben bij het leren en gebruiken van bovengenoemde ademhalingsmethode. Deze ademhalingsmethode is erop gericht uw ademhaling te reguleren en controleren. Onze ademhaling heeft namelijk effect op tal van factoren, meer dan we zelf vaak weten. Wat men ook vaak niet weet is dat uw ademhaling veel kan zeggen over uw gezondheid. Staat u open voor het uitproberen van deze methode om uzelf een gezonder leven te bieden? Maakt u dan vooral een afspraak!

Wat houdt Buteyko precies in?

Zoals hierboven al even kort aangestipt, is Buteyko een ademhalingsmethode. Deze methode is erop gericht u beter adem te laten halen. Dit klinkt misschien wazig, maar meer dan eens is bewezen dat ademhaling een groot effect heeft op onze gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan hyperventilatie. Hierbij ademt u te snel, dusdanig dat er klachten op kunnen treden zoals hevige duizeligheid en hartkloppingen. Onze ademhaling heeft dus een groot effect op ons gestel. Ademen is iets wat we veelal ongemerkt altijd doen, het lijkt daarom iets vanzelfsprekends. Echter, ademhaling is een groot goed waar veel mee mogelijk is, er valt met een goede ademhalingstechniek veel te winnen op het gebied van uw gezondheid.

Wat kan Buteyko voor mij betekenen?

Nu vraagt u zich misschien af of Buteyko iets voor u is. Het antwoord hierop is: ja. Buteyko is een ademhalingstechniek die voor iedereen is. Er zijn tal van mensen die goede ervaringen hebben met deze methode. De enige voorwaarde is, is dat u ervoor open moet staan anders heeft het geen zin hieraan te beginnen. Of u nu last heeft van kartkloppingen, hooikoorts of astma, in veel van deze gevallen heeft deze methode een positief effect, zo is eerder veelvuldig gebleken. Uiteraard hoeft u geen onderliggende aandoening te hebben. Ook wanneer u simpelweg interesse heeft in deze methode, is het uitproberen van Buteyko iets voor u.