Gerhoofwijk
Image default
Zorg

Wat is nou eigenlijk pijn?

Wanneer je last hebt van pijn kan dit je kwaliteit van het leven beïnvloeden. Dit is dan wel het geval bij chronische pijn. Wanneer iets chronisch is wil het zeggen dat het langere tijd aanhoudt. Vaak is dit dan minstens 3 tot 6 maanden. Ook is er vaak geen duidelijke oorzaak want bij acute pijn wil het zeggen dat er iets is beschadigd. Vaak gaat deze dus ook relatief snel weer over wanneer het lichaam is genezen van bijvoorbeeld een wondje of een kneuzing. Maar bij chronische pijn zoals in je nek, rug, gewrichten en hoofdpijn kan je geholpen worden door een ervaren fysiotherapeut in Nijmegen.

Manuele therapie bij de fysiotherapeut in Nijmegen

Nadat iemand een fysiotherapeut is geworden kan diegene nog verder studeren tot manueel therapeut. Diegene kan dan goed helpen bij pijnklachten en vaak zal er in de behandeling gekraakt worden. Dit zie je misschien wel ooit eens voorbij komen op televisie of in verhalen van anderen. Het lichaam wordt namelijk beschouwt als een geheel en alles kan dus invloed hebben op de rest van je lichaam. Een manueel therapeut in Nijmegen zal bij de intake eerst te weten willen komen wat er aan de hand is en zal een aantal onderzoeken doen.

Last van een hernia? Ga naar de fysiotherapeut in Nijmegen

Met een hernia kun je ook geholpen worden bij de fysiotherapeut in Nijmegen. Meestal hebben mensen met een hernia veel last van pijn. Maar er zijn ook mensen in de leeftijd 25 t/m 50 die een hernia hebben en hier niets vanaf weten. Wanneer je wel last hebt kun je dus het beste even een afspraak maken bij de fysiotherapeut in Nijmegen. Door verschillende oor- en bijzaken kan een hernia ontstaan: langere mensen, stress, zwaar lichamelijk werk, roken en langdurig/vaak autorijden. Bewegen kan in elk geval goed zijn voor het herstel.