Gerhoofwijk
Image default
Bedrijven

Wat is de A3 methodiek precies?

Met deze A3 methodiek levert u een jaarplanning voor uw organisatie of bedrijf op een erg duidelijke en overzichtelijke manier. Met deze methodiek kunt u ook makkelijk aan het begin van de maand de maandplanningen doornemen en eventueel innoveren naar wens. Dit alles kunt u overzichtelijk laten zien in een oogwenk, op een groot a3 papierformaat. De A3 methodiek wordt vandaag de dag al in meer dan honderden bedrijven gebruikt en word al succesvol beschouwd.

De overzichtelijke A3 methodiek

Voortaan geen map met vele pagina’s voor de jaarplanning. Maar een overzichtelijk en duidelijke A3 methodiek. Laat trapsgewijs zien welke doelen, taken, middelen en welke personen hiervoor verantwoordelijk zijn, zien op een groot A3 papierformaat. Ook worden hier doelen en benodigdheden per maand, in grote lijnen omschreven. Zodat in een oogopslag duidelijk wordt hoe dit jaar er uit gaat zien, en welke acties en ambities bereikt moeten worden. Verwek aan een zijde in de kolom van het A3 papierformaat, wat u wilt bereiken en aan de andere zijde, hoe dit bereikt moet worden en welke personen hiervoor verantwoordelijk zijn. Ook zit er een evaluatie cyclus in verwerkt. Zo kunt u bijhouden of de doelen daadwerkelijk bereikt worden, of dat er eventueel nog iets moet worden aangepast aan uw plan. Dit is een erg leuke en frisse manier om de jaarplanning door te nemen. En ook gefocust te blijven op de ambities die u heeft gesteld voor dit jaar.

Voordelen van de A3 methodiek

De A3 methodiek zorg voor minder papier en meer overzicht. De A3 methodiek zorgt ook voor een duidelijk inzicht of uw doelen behaald worden en of deze nog moeten worden verbeterd. Door de A3 methodiek te gebruiken in uw bedrijf of organisatie verbeterd uw ook het onderlinge samenwerken tussen collega’s. Dit omdat het voor iedereen een duidelijk overzicht geeft van wat moet er gaan gebeuren, wat is er bereikt en wat moet er verbeterd worden. Allemaal op een A3 papierformaat verwerkt.