Gerhoofwijk
Image default
Bedrijven

Een overzichtelijk jaarplan maken

Er zijn een heleboel dingen die u voor elkaar wilt krijgen maak dit overzichtelijk door een jaarplan te maken. Het is dan ook erg handig om hier eens goed over na te denken. Stel doelen en werk hiernaartoe. Verspreid dit over de maanden, zodat u elke dag een stap dichterbij uw doel komt. In een jaar kunt u meer bereiken dan u verwacht, door een duidelijk jaarplan te maken. 

Een duidelijk en overzichtelijk jaarplan maken 

Begin met een brainstormsessie over wat u allemaal in het jaar wilt bereiken. Zijn er kerntaken die u graag op dezelfde manier blijft uitvoeren, of waar toch nog wel wat aan veranderd kan worden. Neem deze dan zeker mee als u een jaarplan maakt. Bedenk nieuwe ideeën en selecteer hier de belangrijkste doelen uit. Bekijk voor elk doel hoeveel tijd u hieraan wilt besteden. En bekijk of uw de doelen kunt opsplitsen in meerdere taken. Daarna kunt u deze inplannen over de maanden waarin u het doel wilt bereiken. Denk ook goed naar over wie welke taken uit gaat voeren, welke hulpmiddelen hier eventueel bij nodig zijn. Neem voor sommige taken ruimschoots de tijd, zodat u niet in tijdnood komt. U heeft nu uw doelen en daarbij horende taken, wie wat doet ingepland. Voer nog een dubbelcheck uit en check of al uw doelen haalbaar zijn.

Tips om een jaarplan te maken 

Begin met het jaarplan maken altijd aan het begin van de maand. Stel niet te veel doelen. Schrijf alleen de belangrijkste doelen op, anders wordt het erg onoverzichtelijk. Laat frisse ideeën voor bijvoorbeeld volgend jaar niet verloren gaan, noteer deze op een notitiepagina. Blijf realistisch om zo uw doelen gemaakt in het jaarplan succesvol te behalen. Nadat het jaarplan gemaakt is, is het belangrijk om dit goed door te spreken met de desbetreffende personen. Neem deze tips mee als je een jaarplan maakt.

https://a3plan.nl/jaarplanning-maken/