Gerhoofwijk
Image default
Bedrijven

Verschil tussen goed en minder goed lasbedrijf in lastechniek

Een gerenommeerd lasbedrijf onderscheidt zich vooral in lastechniek. Een goed lasbedrijf heeft personeel in dienst die allemaal opgeleid zijn of nog in opleiding zijn, om alle beschikbare vergunningen en certificaten te behalen die er te halen zijn. Dat resulteert in zeer vakbekwame lassers die alles wete4n van diverse soorten lastechniek. De verschillen tussen de soorten lastechniek is voor de leek hoogstwaarschijnlijk niet te bevatten, maar een goed opgeleide lasser met alle certificaten weet precies welke lastechniek voor welke klus nodig is.

Hoe lang duurt een las-opleiding?

Om opgeleid te worden tot volwaardig lasser kan men verschillende opleidingen volgen op verschillende niveaus. Als de hoogste opleiding is behaald heeft de leerling alle mogelijkheden op het gebied van lastechniek wel onder de knie. Toch is het wel nodig om, op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen, elk jaar een bijscholing te volgen. Dat is natuurlijk in meer banen zo, maar ook bij een lasbedrijf. Worden de bijscholingscursussen niet gevolgd zijn de certificaten niet meer up to date, en minder waard. Dus het is wel heel belangrijk dat de werknemers tijd en gelegenheid krijgen om bijscholing te volgen. Niet alleen voor hun eigen ontwikkeling maar ook om de laatste trends op het gebied van lassen te volgen. Gelukkig is een goede werkgever altijd bereid tijd en geld vrij te maken om de werknemer de gelegenheid te bieden bij te scholen. Tenslotte is het ook zker in het belang van de werkgever, en dus het bedrijf, dat de werknemers de werkzaamheden perfect uitvoeren, volgens de laatste ontwikkelingen.

Natuurlijks is lassen een baan voor mannen en voor vrouwen, hoewel er veel meer mannen op de werkvloer zijn dan vrouwen. En dat is eigenlijk jammer, want het is een prachtig vak, met vaak prachtige resultaten.