Gerhoofwijk
Image default
Auto’s en Motoren

Van klein tot groot, van goedkoop tot duur: alle VW Classic onderdelen heeft Paruzzi op voorraad

Op Paruzzi.com vind je parts voor VW type 3, Kübel, Karmann Ghai, Kever, Spijlbus, Panoramabus en T25/T3 Bus. Om te laten zien hoe afwisselend het assortiment is, beschrijven we drie willekeurige items. We starten met  kentekenplaatverlichting lenzen. Een dag en nacht leesbare kentekenplaat is verplicht. Klassieke Volkswagens hebben daarom standaard een lampje bij de kentekenplaat. Daaroverheen zit een lens die de lamp beschermt tegen vocht en vuil. Zowel het lampje als de lens zijn kwetsbaar en kunnen kapot gaan, roesten et cetera. Paruzzi levert lenzen van het eigen merk, Hella, OEM en Volkswagen (ORIGINAL Ersatzteile). Als je op een van de lenzen klikt, zie je bovenaan ‘andere modellen’ staan. Zo kom je snel uit bij die ene lens voor jouw Volkswagen.

Velgen zijn er in allerlei modellen en maten bij Paruzzi. Een paar opties:

-verchroomde 4 spoke velgen;

-antraciet 5-rib velgen;

-gepolijste 911 alloy velgen met een (mat)zwart hart;

-volledig gepolijste 911 alloy velgen;

-volledig verchroomde 911 alloy velgen.

Per model staan de belangrijkste specificaties vermeld. Denk aan backspacing, ET, maat en steek. Dankzij duidelijke fotootjes van Volkswagens, zie je ook in één oogopslag voor welk type VW de velg geschikt is. Aanbevelenswaardige velgmerken zijn EMPI, SSP Wheels, Norm en JBW.

Voor het vervangen van de kentekenplaatlens en/of de velgen heb je goed gereedschap nodig. In de fabriek werd iedere VW voorzien van een bescheiden set gereedschap, maar het lukt niet veel mensen om die compleet te houden in al die jaren. Mis je een paar dingen? Je raadt het al: je kunt een en ander online kopen bij Paruzzi. Een authentieke, compleet nieuwe gereedschap-set met opbergtas is ook handig. De wielmoersleutel kun je ook gebruiken als bougiesleutel. Verder zitten er onder meer een wieldekseltrekker, een verstelbare tang en een gecombineerde schroevendraaier (plat en kruiskop) bij. Alles past precies in de oprolbare en dicht te knopen tas.

Zit je nog met een vraag over het hier beschrevenen? Of over andere onderdeel zoals carburateur Kever, manuscript embleem Kübel of Spijlbus achterbankbagagereksteun? Paruzzi is bereikbaar op telefoonnummer +31 (0) 113 – 50 3 555 en emailadres info@paruzzi.com.

https://www.paruzzi.com/nl

Gerelateerde artikelen

Kilometerregistratie bijhouden met behulp van een black box

Peugeot 3008 2dehands aanschaffen, waar op letten?

Waarom auto lease zakelijk overwegen?