Gerhoofwijk
Image default
Auto’s en Motoren

Dalende aantallen kilometerregistratie bedrijfsauto

Nu thuis werken steeds populairder wordt, gedwongen of omdat het scheelt in de kosten voor het bedrijf, blijft de auto meer thuis staan. Dit is te merken bij de handige kilometerregistratie bedrijfsauto. Naast dat het in tijd scheelt dat u niet meer iedere dag in de file staat, scheelt het ook in uitstoot, fijn voor het milieu! De kilometerregistratie bedrijfsauto zal dus ook maandelijks wat lager zijn. Dit scheelt in kosten. Een overweging kan zijn om de kilometerregistratie bedrijfsauto, of de hele auto, weg te doen als u thuis blijft werken. Echter is er een reden waarom kilometerregistratie bedrijfsauto ooit is geïntroduceerd. Dit was namelijk omdat lease auto’s populairder werden en veel bedrijven dit aanboden. Het maakte niet echt uit of u alleen van en naar werk reed of dat u ook naar zakelijke afspraken moest rijden. Een toevoeging aan de auto was de kilometerregistratie bedrijfsauto, omdat veel mensen de auto ook privé gebruikte. Om de extra kosten die hierdoor ontstonden niet aan het bedrijf te koppelen, werd de kilometerregistratie bedrijfsauto ingesteld bij veel bedrijven.

Voordelen kilometerregistratie bedrijfsauto

Het voordeel is dus dat de kosten voor het bedrijf bleven kloppen. Ook hoefden werknemers op deze manier geen extra auto te kopen voor privé ritjes, dat scheelt zeker in kosten. Ook fijn voor de parkeerruimte in de straat. Indien u uw bedrijfsauto nu op  geeft moet u dan wel weer een auto kopen, maar er zijn persoonlijke lease opties bij gekomen de afgelopen jaren. Zo kunt u in principe hetzelfde bedrag voor een auto betalen, alleen gaat dit dan niet meer via uw werkgever.

Bijhouden

Aan het begin van de registratie moest je de kilometerstand van een auto invullen in een schema, zo was aan het einde het aantal kilometers te traceren naar privé en zakelijk. Tegenwoordig is daar meer software voor.