Gerhoofwijk
Image default
Auto’s en Motoren

Geld lenen voor een auto

Sommige mensen maken voor het uitvoeren van hun werk ontzettend veel kilometers. Dat kan op de fiets, met de bus of met de trein. Maar het handigste is toch wel om zelf een auto te hebben. Bij een groot aantal buitenfuncties, kun je via je werkgever een bedrijfsauto leasen. Voor een bepaalde maandelijkse bijdrage kun je dan een auto rijden en tegen extra betaling mag je deze zelfs ook voor privé doeleinden gebruiken. Hartstikke handig voor veel mensen en je hebt zo ook geen omkijken naar hoge kosten voor verzekeringen, belastingen of benzine en onderhoud.

Verschillende mogelijkheden

Maar stel nou dat jij via je werkgever geen auto kunt leasen en je wilt toch graag een auto tot je beschikking hebben. Dan blijven er nog een aantal mogelijkheden over. Allereerst kun je misschien een auto lenen van een vriend of familielid, maar grote kans dat zij zelf hun auto nodig hebben. Een auto huren kan een oplossing zijn als het eenmalig is, maar op de lange termijn wordt dat uiteraard veel te duur. Ook zijn er mogelijkheden voor private lease, waarbij je op particuliere basis een auto least. Ook dit is verbonden aan allerlei regels, dus informeer je zelf goed of dit een realistische oplossing voor je is.

Zelf een auto kopen of zakelijk auto leasen 

Natuurlijk blijft ook de simpele mogelijkheid over om zelf een auto te kopen. De auto is dan jouw eigen bezig en je kunt er mee doen wat je wilt. Een grote uitdaging is dan wel om voldoende geld bij elkaar te krijgen om een fatsoenlijke auto aan te schaffen. Dat geld heeft niet iedereen zomaar in huis of op de bank staan. Er zijn ook mogelijkheden om geld te lenen voor de aanschaf van een auto. Realiseer je wel dat aan het leven van geld van hoge rentes zijn verbonden.

https://www.autoleasecentrale.nl/