Gerhoofwijk
Image default
Bedrijven

De vloer lakken

Wanneer je een beschermende laag aan wilt brengen op de vloer, is het een optie om de vloer te lakken met beschermde parketlak. Deze laag zorgt er voor dat de houten vloer beschermd wordt tegen krassen en vuil. Wanneer je de vloer gaat lakken zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden.

Ten eerste moet je voor jezelf de afweging maken wat betreft de lak. Wil je een glimmende lak, of liever een matte afwerking van de vloer? Hierbij kun je kiezen tussen verschillende soorten lak, elke lak is verschillend in de afwerking er van en de mate van de finish die in de vloer zit.

Het lakken van een vloer kost vrij veel tijd: de lak aanbrengen op zich kost al wat tijd, afhankelijk van hoeveel vierkante meter er gelakt moet worden. Logischerwijs is het zo dat een vloer van 100m2 meer tijd zal kosten om te lakken dan een vloer van 25m2. Het belang van het goed aanbrengen van de lak is groot. Het is van belang om de lak evenredig te verdelen over de vloer: wanneer je een bepaalde plank meerdere malen verft en een andere plank maar een enkele keer, zal dit te zien zijn in het uiteindelijke resultaat. De plank die vaker gelakt is zal een donkerdere kleur hebben dan de plank die maar een enkele keer is geverfd. Probeer dus rekening te houden met het aantal keren lakken. Vaak zijn er meerdere lagen van matte parketlak nodig om het gewenste resultaat te krijgen. Het is bij het lakken verstandig om van te voren een bepaalde route uit te stippelen waardoor je jezelf niet vast zet in een hoekje, omdat je niet over de aangebrachte lak kunt lopen zonder hier afdrukken in te maken. Met behulp van deze tips kun je een mooi gelakte vloer krijgen!

https://www.moosefarg.nl/