Gerhoofwijk
Image default
Mode en Kleding

Waar let je op als je een nieuwe tas koopt?

Waar let je op als je een nieuwe tas koopt?

Het kopen van een nieuwe tas is een leuke bezigheid. Je kunt een weloverwogen keuze maken of juist een impulsieve aankoop doen. Als je een nieuwe tas wilt kopen, waar let je dan eigenlijk op? Hier komen een aantal tips om jouw perfecte tas te vinden!

Zoveel keuze in tassenland!

Voor ieder doel en gelegenheid is er wel een tas verkrijgbaar in verschillende merken, modellen, soorten, maten en prijzen. Wij kunnen ons voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het is dan ook handig om eerst te beslissen waarvoor jij jouw nieuwe tas wilt gaan gebruiken. Is het een stijlvolle accessoire voor bij jouw feestoutfit? Of wil jij juist een fijne Cowboysbag luiertas om alle essentials van jouw baby in mee te nemen? Ga je naar school of wil je gaan sporten? Op welke manier wil je de tas dragen? Wil jij jouw tas dragen als rugtas, schoudertas, crossbody tas, nektas, heuptas. Je merkt dat er vele gelegenheden en doeleinden zijn waar je een tas voor nodig kunt hebben.

Een stapje verder

Nu jij weet wat voor tas je nodig hebt en hoe je hem wilt dragen komen we bij de volgende stap. Hoeveel mag jouw tas kosten? Wil je een goedkope tas? Houd er dan wel rekening mee dat deze waarschijnlijk minder lang zal meegaan. Heb jij een aantal kwalitatieve basics in je kledingkast hangen waar jij graag een tijdloze tas bij wilt? Ga dan bijvoorbeeld voor een tas shopper van een betere kwaliteit. Let er wel op dat je vaak bij designertassen ook betaald voor de naam of het merk. De kwaliteit is goed, maar de prijs is vaak nog hoger door de naam van de designer. Als je daarvoor kiest en je kunt het betalen dan is dat uiteraard prima. Wij vonden het echter wel belangrijk om je hierop te wijzen.

Lekker praktisch

Wij schreven eerder al dat het uiteraard ook belangrijk is om te bedenken waar jij jouw tas voor wilt gaan gebruiken. Wil je een feesttasje of juist een praktische rugzak? Een tas moet namelijk niet alleen mooi zijn en een mode item, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat al jouw spullen in de tas kunnen. Kies je bijvoorbeeld voor een heerlijke ruime rugzak, dan is het wel fijn om te weten dat er rugzakken bestaan die jouw belangrijke spullen extra beschermen. Zo’n anti-diefstal rugzak is dus een goede optie als je lekker een dagje weg wilt of als jij jouw telefoon en belangrijke documenten mee wilt nemen naar de sportschool. Eigenlijk komt een goede rugzak altijd wel van pas.

Conclusie

Bij het kopen van een nieuwe tas is het dus allereerst handig om te bedenken waar jij hem voor wilt gaan gebruiken. Vervolgens bepaal jij jouw budget en daarmee eigenlijk welke kwaliteit jouw tas moet hebben. Let natuurlijk ook op het uiterlijk van de tas en de binnenkant is ook niet onbelangrijk. Hoeveel vakken zitten erin? Zijn ze afsluitbaar? Koop jij een tas omdat je hem gewoon mooi vindt? Super toch!? Je hoeft natuurlijk niet altijd uitgebreid na te denken over de functies van jouw tas. Uiterlijk zegt ook wat en als jij er een goed gevoel bij hebt dan is dat ook heel belangrijk. Welke tas heb jij gekocht? Was dit een doordachte of impulsieve aankoop?