Gerhoofwijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

De juiste kartonnen dozen voor elke inhoud

Bent u op zoek naar kartonnen dozen in de optimale maat voor uw producten, voor het kantoor of voor de verzending? Dan bent u bij de professionals van de Dozenhal aan het juiste adres. Als expert voor kartonnen dozen van massief en golfkarton bieden zij u voor bijna elke toepassing een passende oplossing. Of het nu gaat om een verhuisdoos, brievenbusdoos, hoedendoos, schoenendoos of archiefdoos – u vindt bij hen gegarandeerd wat u zoekt vanwege de mogelijkheid om bij hen op maat gemaakte dozen te bestellen.

Bij de juiste keuze kartonnen dozen is niet alleen de grootte belangrijk

Te kleine kartonnen dozen bieden onvoldoende bescherming tegen beschadiging. Een te grote doos neemt te veel ruimte in beslag op de opslaglocatie en leidt tot hogere verzendkosten. Het is daarom aan te raden om de doosgrootte aan te passen aan de respectievelijke inhoud en, indien nodig, ook aan de afmetingen van uw pallets. Bij de keuze van een geschikte kartonnen doos moet u echter ook rekening houden met enkele andere factoren. Zo moet bijvoorbeeld het massieve of golfkarton dat voor de kartonproductie wordt gebruikt, stabiel genoeg zijn om het gewicht van de vulling te kunnen weerstaan. Het is ook belangrijk dat de verpakking voldoende sterk is om bestand te zijn tegen externe druk, vocht en stoten. Als het karton niet alleen dient om uw producten te beschermen, maar ook voor marketingdoeleinden, moeten de beschermende functie en de bedrukbaarheid tegen elkaar worden afgewogen.

Juiste type karton

Het selecteren van het juiste type karton voor de verpakking is niet altijd eenvoudig. Zowel massief karton als golfkarton hebben hun voor- en nadelen. Zo is bijvoorbeeld massief karton veel sterker en lekbestendiger, maar ook veel zwaarder. Beide soorten karton zijn duurzaam. Het karton van beide materialen kunnen na gebruik onbeperkt worden gerecycled. Massief karton en golfkarton verschillen qua structuur op het eerste gezicht van elkaar. De eerste zijn zware, massieve platen van verschillende kwaliteit, die worden gekenmerkt door een homogene structuur en een hoge dichtheid. Golfkarton daarentegen bestaat uit verschillende, duidelijk te onderscheiden lagen die aan elkaar worden gelamineerd.