Gerhoofwijk
Image default
Aanbiedingen

Zo kom je van vervelende muggen af | 10 tips

 

Als het weer warm wordt dan krijg je ook al snel weer last van muggen, dit is nu eenmaal zo met het warme weer. Veel mensen weten dan ook wel hoe die muggen er komen. De vraag is alleen, hoe kom je van ze af? Daarom hebben we voor jou tien tips om van muggen af te komen.

  1. Koop een muggenlamp – een muggenlamp is eigenlijk een lamp die de muggen lokt. Als de mug te dichtbij de lamp komt dan gaat hij dood. Het is dan ook een heel erg effectieve manier om de muggen om te leggen in de tuin. Een goed product is Cyclone, heeft veel soorten functies en is een zeer betrouwbaar product.

  2. Douche vaker – als je vaker onder de douche stapt dan zul je minder naar zweet ruiken. Muggen houden van zweet, hier komen ze dan ook op af. Spoel je dus regelmatig af om minder last van muggen te hebben.

  3. Minder parfum – parfum is over het algemeen heel erg zoet. Dit is dan ook weer een van de geuren waar de mug op af komt. Het kan dan ook ontzettend veel helpen als je in de zomer iets minder parfum op doet. Zo ruik je ineens veel minder zoet.

  4. Geen afval – muggen komen ook af op etensresten en afval. Het is dan ook belangrijk dat je het wel een beetje netjes houdt. Als je dan ook buiten eet dan moet je wel even kijken of je het een beetje schoon hebt gehouden.

  5. Citronella – dit is eigenlijk een stof die de mug ervan weerhoud om jou te prikken. De mug kan niet tegen de zure lucht, als je dit opsmeert is de kans op steken kleiner.

  6. Droog je af – na het zwemmen moet je je afdrogen. Het blijkt namelijk dat de muggen ook sneller op je af komen als je net klaar bent met zwemmen, afdrogen is dus een must

  1. Ventilator – als je gaat slapen kun je een ventilator gebruiken. Dit zorgt er voor dat er geen stille lucht is, de mug kan zo moeilijker je kamer in vliegen.

  2. Een ui – een raar tipje wat echter wel werkt, de geur van een rauwe ui kan helpen om de mug uit de kamer te krijgen. Valt altijd eens te proberen

  3. Open ramen – doe in de zomer de ramen overdag dicht. Zo zorg je er voor dat er minder muggen en vliegjes naar binnen zullen komen.

  4. Dim de lichten – muggen komen ook af op licht. Als je dus ergens buiten zit moet je binnen wel de lichten uit doen.