Gerhoofwijk
Image default
Meubels

Waarom room dividers zo immens populair zijn

De aanschaf van een room divider kan om meerdere reden een slimme keuze zijn.

Als je zo optimaal mogelijk gebruik wilt maken, van de ruimte die je ter beschikking hebt, is een room divider de ideale oplossing. Niet alleen kan je er in veel gevallen een hoop spullen in kwijt, het heeft ook nog eens een waanzinnig mooie uitstraling. Door de verschillende soorten room dividers, is er altijd één te vinden die perfect in jouw interieur past.

Room divider kiezen

Schaf je een room divider echt aan, als verdeler van de kamer in twee afzonderlijke delen, dan kan je hierbij kiezen voor een gesloten of een open kast. Hiermee verdeel je de beschikbare ruimte in 2 delen. Door een gesloten kast te kiezen, creëer je een stijlvolle afscherming. Daarnaast heb je direct opbergruimte aan de andere zijde van de kast waardoor jouw leefruimte overzichtelijk blijft. Een kast van hout kan op deze manier de uitstraling van een wand krijgen. Zo kan je een ruimte verdelen in een woonkamer, met aansluitend een slaapgedeelte.
Als je klein behuisd bent, heb je door deze oplossing toch sneller het gevoel, in twee afzonderlijke ruimtes te leven.

Wil jij een grote ruimte, deels afgeschermd hebben, dan kan je ook kiezen voor een grote open divider. Het gevoel van ruimte en openheid wordt zo minder aangetast en het daglicht krijgt op deze manier ook volop de kans. Hiermee bereik je een natuurlijke scheiding, en kan je woonoppervlak wat knusser aanvoelen. Bij een open verdeler is het aan te bevelen, hier niet te veel spulletjes in te zetten. Dit geeft al snel een onrustig beeld. De room divider leent zich echter uitstekend, voor wat blikvangers op het gebied van accessoires.

Voeg groen toe aan je interieur

Iets minder voor de hand liggend, maar een echte toevoeging, is een wand met planten. Door op deze manier voor een verdeling van je vertrek te kiezen, kan je moeiteloos je huis opfleuren met planten. Hierbij maakt het niet uit of je kiest voor een hoog of laag model wand. Een scheiding is snel bewerkstelligd. Net als in je tuin, kan je kiezen voor een mooie plantenbak als uitgangspunt. Als je hier een rek in plaatst en je laat hier een frisgekleurde plant op groeien, dan kan dat een enorme oppepper geven. Je brengt letterlijk wat leven in je interieur.

Open haard als room divider

Wat is er mooier dan een open haard die brandt zodra het donker wordt?
Door een open haard te kiezen als verdeling van jouw kamer breng je op een warme manier een scheiding aan, tussen bijvoorbeeld je leefruimte en je slaapvertrek. Kies dan wel voor een haard die een doorkijk heeft. Zo heb je op elk moment van de dag prachtige vlammen om naar te kijken, zowel vanuit je woonkamer als vanuit je slaap- of eetgedeelte. Hiermee kies je voor een erg stijlvolle manier om twee ruimtes van elkaar te scheiden. De ombouw kan je vormgeven in een stijl, die goed tot zijn recht komt in jouw leefruimte.

Flexibele wand

Wil je wat flexibeler met de verdeler om kunnen gaan, dan kan je er voor kiezen een room divider op wielen aan te schaffen. Afhankelijk van jouw voorkeur, is deze op willekeurige plaatsen neer te zetten. Doordat je hiermee kan spelen, geniet je van verschillend ogende ruimtes, afhankelijk van wat jij op dat moment nodig vindt.

Een kledingscherm kan ook goed dienst doen als ruimteverdeler. Deze kan ook moeiteloos verplaatst worden. Dit is een relatief goedkope optie. Als je zeer beperkte leefruimte hebt, zoals in een studentenflat, kan een kledingscherm een groot verschil maken. Je hebt toch het idee, dat je slaapkamer is afgezonderd van je zitgedeelte. Voor het gevoel kan dit enorm veel verschil maken. Leef je samen met iemand op een klein oppervlak, dan kan een room divider ook het gevoel geven dat er toch de mogelijkheid bestaat, je even terug te trekken.

Dat room dividers zo immens populair zijn is dus niet zo vreemd. Het stelt jou in staat, op diverse manieren te spelen met de ruimte, die jij ter beschikking hebt.

In het assortiment van Emob kan je wat betreft ruimteverdelers zeker genoeg inspiratie op doen. Zelf hebben we hier onze roomdivider niet gekocht, echter hebben we wel een hoop inspiratie aan deze webshop te danken. Hoe dan ook, voor elke woonstijl vind je wel iets.