Gerhoofwijk
Image default
Banen en opleidingen

Interview met Ruby ontwikkelaar

De hausse in het vinden van Ruby-ontwikkelaars is afgenomen, maar de vraag van bedrijven naar hen blijft hoog. Wie zijn Ruby-ontwikkelaars, waarom zijn ze het vaakst op zoek naar een Ruby on Rails-specialist en welke andere technologieën zijn te vinden in het cv van een typische Rubyist – we zullen het je in ons artikel vertellen.

Om te begrijpen wie Ruby-ontwikkelaars zijn en hoe u ze het beste kunt interviewen, is het de moeite waard om een ​​paar vragen te beantwoorden.

1) Wat is deze taal? Ruby is een programmeertaal die voornamelijk wordt gebruikt voor server-side ontwikkeling van applicaties en websites. Ruby wordt soms gebruikt door QA-professionals die automatisering testen.

2) Welke taken kunt u uitvoeren met Ruby? Ruby kan worden gebruikt om desktoptoepassingen, CRM-systemen en services van elke omvang te maken. We kunnen echter gerust over Ruby spreken als een universele taal, aangezien veel oplossingen die met deze taal zijn ontwikkeld, nogal niet-standaard zijn.

3) Welke populaire frameworks en open-sourceoplossingen gebruiken ontwikkelaars? Het gebeurde zo dat veel mensen Ruby alleen associëren met het meest populaire Rails-framework. We kunnen gerust zeggen dat alle Ruby-ontwikkelaars hebben geprobeerd te schrijven met dit framework. Veel mensen denken dat zonder Rails de taal niet erg handig wordt, maar er zijn ook mensen die menen dat het mogelijk is om efficiënt taken uit te voeren zonder Rails te gebruiken. Men kan ook niet anders dan aandacht besteden aan twee interessante oplossingen die recentelijk populairder zijn geworden onder Ruby-ontwikkelaars. We hebben het over Sinatra en Grape.

De eerste is een webframework dat een ander presentatieconcept gebruikt dan Rails. De makers van Sinatra zien het als hun topprioriteit om Ruby-webapplicaties zo snel mogelijk en met minimale inspanning te maken. De tweede is ook een webraamwerk dat is gericht op het ontwikkelen van API’s en het creëren van microservices.

Ruby is zelden de eerste taal voor een ontwikkelaar, vanwege het hoge instapniveau. Ruby wordt vaak bezocht door mensen die voorheen liever in PHP schreven.

Meestal is ons interview vergelijkbaar met hoe mensen in de Valley worden geïnterviewd, alleen hebben we een verkorte versie voor een startup. Ongeacht de stack en technologie, dit zijn noodzakelijkerwijs algoritmische en technologische tijdtests op platforms zoals CodeFights en HackerRank.

We zijn meestal op zoek naar full-stack ontwikkelaars en gewoon hele goede ingenieurs zonder enige technologische verbinding. Als een persoon een testtaak kan uitvoeren die in onze technologiestack wordt gedaan, is dit meestal voldoende.

 Interview vragen:

  • Welke functie bekleedde u in het huidige bedrijf? Wat waren de verantwoordelijkheden? Hoe zijn uw positie en verantwoordelijkheden veranderd tijdens uw werk?
  • Hoe is het project veranderd tijdens uw tijd in het bedrijf? Hoe heb je dit beïnvloed?
  • Hoe was het ontwikkelingsproces georganiseerd? Wat heb je geïmplementeerd? Hoe was het testen georganiseerd?
  • Wat was het team, hoe waren de verantwoordelijkheden binnenin verdeeld?
  • Wie heeft de taken bepaald?
  • Welke engineeringpraktijken werden gebruikt bij de ontwikkeling: code review, tdd, unit tests?
  • Welke technologiestack is gebruikt?
  • Waarom is op zoek?
  • Waar wil hij verder groeien?

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/