Gerhoofwijk
Image default
Tuin en buitenleven

Waar koop je een goed voederhuisje?

Wij hebben niet alleen een groot gezin, maar ook een hele grote tuin. Nu zul je denken, grote tuin? Daar moeten veel vogels op af komen. Maar helaas, niets is minder waar. Ze blijven allemaal weg uit onze tuin en wij vroegen ons af waarom ze niet in onze tuin kwamen, maar wel in de tuin van de buren. Als ik dan vanuit mijn bovenraam naar beneden keek in onze achtertuinen, zag ik dat er in onze tuin geen enkel vogeltje zat. Maar bij de buren telde ik er wel een stuk of tien. Ik vond het vreemd en dus heb het mijn buurvrouw gewoon eens voorgelegd. Het was wel grappig want zij hadden ook een voederhuisje gekocht en wist zeker dat al die tuinvogels speciaal op dit ene huisje afkwamen. Het was niet zo zeer om het design van dat vogelhuisje, maar meer om het feit dat er ontzettend veel lekkere versnaperingen voor vogels in dat voederhuisje lag. Ik gooide ook wel eens wat vogelvoer naar buiten. Maar in de winter als het sneeuwt en regent, verdwijnen die zaadjes al gauw en zien vogels ze ook niet liggen. Zeker niet als er bij de buren een gigantisch aanbod aan vogelvoer is! Ik wist dus wat ik moest doen: Een vogelhuisje kopen!

Waar koop je een goed voederhuisje?

Toen wij eenmaal wisten wat wij moesten gaan doen om meer vogels in onze tuin te krijgen heb ik gelijk alle reclame foldertjes doorgespit. Helaas was er geen enkele winkel in de buurt die vogelhuisjes aanbood. Aangezien wij al op leeftijd zijn en wij niet overal meer kunnen komen heb ik advies aan mijn dochter gevraagd. Ze gaf aan om eens online te gaan kijken. Nou ben ik wel een beetje bekend met internet. Maar ik had nog nooit iets online gekocht. Op internet zag ik meerdere webwinkels die verschillende soorten voederhuisjes aanboden. Ik vond het, met zoveel aanbod, nog heel moeilijk om een keuze te maken. Ik koos voor een wat duurder vogelhuisje. Dit omdat ik niet telkens het voederhuisje wil vervangen omdat het rot blijkt te zijn. Ik wachtte tot mijn dochter weer op bezoek kwam en zij heeft mij toen geholpen met het online kopen van een vogelhuisje. Dat was in slechts 3 minuten geregeld. Ze gaf aan dat de postbode de volgende dag het huisje zou bezorgen. En dat was ook zo. Al vroeg in de ochtend ging mijn deurbel en stond een vrolijke bezorger voor de deur met een pakketje.

Veel vogels in de tuin

De ontvangst was als een soort verjaardagscadeau. Ook al wist ik wat er in het pakketje zou ziten. Toch vond ik het spannend. Eenmaal uitgepakt bleek het voederhuisje in werkelijkheid nog mooier en groter dan op de foto van de website. Mijn man heeft een mooi plekje in onze tuin gezocht. Een plekje op het terras waar het vogelhuisje op paal ook stevig staat en niet direct omwaait. Wij zijn heel blij dat wij een voederhuisje hebben gekocht want wij hadden niet verwacht dat het zo’n groot succes zou worden. Als ik nu van bovenuit het raam naar de tuinen kijk, zie ik twee druk bezochte vogeltuinen! Wij merken dat diverse soorten vogels naar onze tuin komen om daar lekker te eten van het vogelzaad en de verse stukjes fruit die ik dagelijks voor hen snijd. Mijn man en ik hebben nu veel afleiding en kunnen soms heerlijk onder het genot van een kopje koffie of thee naar de vogels kijken. En echt, dit is nog leuker dat de televisie en kan ik iedereen aanraden.