Gerhoofwijk
Image default
Aanbiedingen

Voldoet jouw koelkast aan al je wensen?

Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar je koelkast is één van de meest belangrijke apparaten in je keuken. Denk er maar eens over na: zodra de stroom uitvalt zal de klok op je oven misschien gaan knipperen, kun je even geen koffie of thee zetten maar ontdooit ook al je eten in de vriezer en kun je de niet-houdbare zuivel wel weggooien die in je koelkast stond. Kortom, je koelkast vervult een belangrijke rol in je keuken. Reden genoeg dus om een goede uit te zoeken. 

Kun je er alles in kwijt? 

Iedereen maakt anders gebruik van een koelkast. De één houdt van verse groente en bewaart dit het liefst in een speciale verslade. De ander heeft een mooie voorraad witte wijn en rosé die het liefst liggend bewaard worden. Beide behoeven een andere indeling van de koelkast. Gelukkig bestaan er heel veel modellen die op deze behoeften aansluiten. Dus wat koop jij op wekelijkse basis? En hoe bewaar je dit het liefst? Stel jezelf deze vragen wanneer je een nieuwe koelkast gaat kopen. 

Is het energieverbruik binnen proporties?

Ook hier sta je misschien niet heel vaak bij stil, maar je koelkast kan een behoorlijke stroomvreter zijn. Zeker oudere modellen staan erom bekend flink op de energierekening te drukken. Gelukkig zijn er steeds meer varianten met een A++ of zelfs A+++ energielabel die aanzienlijk minder stroom verbruiken dan oudere modellen. Hoe zit het met jouw koelkast? 

Past het design bij je keuken?

Heb je een inbouwkoelkast, dan zit er waarschijnlijk een mooi frontje op de deur van je koelkast die past bij de rest van het design. Heb je echter een vrijstaande koelkast, dan is het wel zo fijn als deze matcht met de rest van je keuken. Heb je bijvoorbeeld een afzuigkap van roestvrijstaal maar heeft je koelkast een spierwitte coating? Grote kans dat beide apparaten in het oog springen, en niet op de goede manier. Zoek daarom een koelkast die past bij het design van jouw keuken.

En? Voldoet de koelkast? 

Heb je kritisch naar je koelkast gekeken en voldoet het apparaat aan al je wensen? Fijn! Dan heb je de juiste keuze gemaakt. Zo niet, dan kun je overwegen om een nieuwe koelkast te kopen. Eentje die wél aan al je eisen en wensen voldoet. Een andere koelkast kopen kan je op den duur bovendien geld schelen. Dus overweeg de optie eens!    

 

https://www.gereedschap-expert.nl/