Gerhoofwijk
Image default
Meubels

Vintage meubels taxeren

Of je nu een verzamelaar, een verkoper of een liefhebber bent van vintage meubels, het is superbelangrijk om te weten wat iets waard is vóórdat je het koopt. Er zijn verschillende bronnen die je kunt raadplegen om de waarde van een specifiek meubel te achterhalen. In dit artikel lees je alles over vintage meubels! Van Nederlands antiek tot Aziatische meubels,

 

Bekijk de houtsoort

Het soort hout waarvan uw meubel is gemaakt, kan u de beste aanwijzing geven over de waarde ervan. De meeste meubelen zijn gemaakt van inheemse houtsoorten zoals beuk, iep, taxus en es. Fruithoutsoorten zoals appel en kers zijn ook goede aanwijzingen voor een antiek voorwerp. De meest gewaardeerde meubelstukken zijn echter gemaakt van houtsoorten die in specifieke tijdperken werden gebruikt. Het tijdperk van het eikenhout bestond bijvoorbeeld tussen de 16e en 17e eeuw. Daarna volgden de tijdperken van walnoot, mahonie en satijnhout. Als u weet van welk hout uw meubels zijn gemaakt, kunt u zich een idee vormen van zowel de ouderdom als de waarde.

 

Leer meer over de designer

Om een meubelstuk echt te begrijpen en waarderen moet je weten waar de meubel van afkomstig is. Alle designers hebben een verhaal en de populariteit van de ontwerper kan net als bij schilders enorm de waarde van een meubel bepalen.

 

Zoek op veilingsites

De waarde van dingen is een erg subjectief iets. De een zou iets gratis weggeven omdat het als rommel wordt gezien en de ander wil er 3500 euro voor betalen. De waarde van een meubel kun je het beste achterhalen om de laagste en de hoogste prijs van hetzelfde of een soortgelijk product die op een veiling betaalt is. De prijs van jouw meubelstuk ligt hier precies tussenin. Er is veel informatie beschikbaar over verschillende soorten antieke meubelen. Gewoon online vragen “zijn mijn antieke meubels iets waard?” kan je helpen een aantal antwoorden te vinden. Onderzoek naar de waarde van vergelijkbare vintage meubels kan u een grote hoeveelheid informatie en richtlijnen geven die het vergelijken gemakkelijker maken.

https://www.koremanmaastricht.nl/aziatische-meubels/