Gerhoofwijk
Image default
Aanbiedingen

De belangrijkste eigenschappen van een elektrische step

De belangrijkste eigenschappen van een elektrische step

De Elektrische step heeft een aantal belangrijke eigenschappen waarop je kunt letten. Het belangrijkste is toch wel het vermogen. Hoe groter dit is hoe harder hij kan in de meeste gevallen oplopend tot een snelheid van 25 kilometer per uur. Voor kinderen is een vermogen van 150 watt al voldoende, want je wil ook niet dat ze te snel gaan. Als volwassenen heb je waarschijnlijk baat bij het dubbele namelijk 300 watt. Als je hem veel gaat gebruiken dan is het ook verstandig om op de materiaalkeuze en het frame te letten. Hoe dikker en duurzamer dit gemaakt is hoe langer de step mee zal gaan. Daarnaast is het bereik van de accu ook erg belangrijk. De standaard modellen gaan meestal zo’n 15 a 20 kilometer mee en de duurdere kunnen tot wel 30 kilometer doen op 1 accu.

Wij raden je aan om ook het label best getest in de gaten te houden. Hieraan kun je zien waarom een product goed getest is. Vaak zit hier een redactie van een bedrijf of onafhankelijk onderzoeksbureau achter en die zijn dus objectief. Daarnaast zullen ook gewone mensen het product beoordelen en aangeven waarom het goed is en welke verbeterpunten er eventueel nog zijn.

Waar mag je rijden met een elektrische step?

Voor de elektrische step heb je een bromfietscertificaat nodig om ook daadwerkelijk op de openbare weg te mogen rijden. Daarnaast moet je ten alle tijden op het fietspad blijven vanwege de maximale snelheid die je kunt halen. Tevens moet je vandaag de dag ook deze step verzekeren en voorzien van goede verlichting. De normen kun je ook lezen op de website van de rijksoverheid. Indien je een model koopt dat harder als 25 kilometer per uur gaat dan heb je ook een helm nodig.