Gerhoofwijk
Image default
Electronica en Computers

Outlook 2021 tips om te zoeken in je mailbox

Een paar maanden geleden heb ik een blogbericht geplaatst over de zoekfunctie in Outlook. De reacties op het artikel waren zeer enthousiast, en het heeft veel mensen geholpen bij hun dagelijks gebruik van Outlook.

In dit artikel wil ik nog een stap verder gaan en het zoeken nog gemakkelijker maken. Als je geen pro bent in zoeken maar, neem dan zeker het vorige artikel door.

Zoeken met een combinatie van woorden

Je kunt zoeken op specifieke woorden, zoals bedrijfsnaam. Het nadeel hiervan is dat de zoekresultaten voor alle woorden terugkomen, terwijl je waarschijnlijk op zoek bent naar de zin. De oplossing is om de woorden tussen aanhalingstekens te plaatsen, bijvoorbeeld “bedrijfsnaam”.

 

U zoekt naar meerdere woorden

U kunt ook zoeken met verschillende termen. Gebruik gewoon OR ertussen. Als het resultaat van uw zoekopdracht twee woorden moet bevatten, kunt u AND gebruiken.

Woorden opnemen of toevoegen

U kunt de woorden ook verwijderen. Als ik zoek naar Voorbeeld op Mijn Outlook Trainingsprofiel krijg ik veel keuzes, waarvan sommige gesprekken tonen. Als ik de resultaten van mijn zoekopdracht niet wil tonen, kan ik de afwezigheid van die resultaten aangeven door er een – voor te zetten. Met de toevoeging van een + zorg ik ervoor dat de zoekresultaten bepaalde termen bevatten.

Zoeken bij benadering

Kent u het onderwerp dat u zoekt, maar kunt u geen specifieke term bedenken? Wordt het woord vaak gebruikt? Plaats een * in het midden van (een deel van) dat woord.

 

Er zijn nog veel meer combinaties. Heb je je gerealiseerd dat bovenstaande suggesties ook van toepassing zijn op het zoeken naar informatie op internet? Dat is ook heel nuttig!

Meer kennis

Wilt u meer weten over Outlook of office 2021 professional ? Ben je ervan overtuigd dat je meer uit Teams zou kunnen halen dan je nu doet? Wil je leren hoe je PowerPoint moet gebruiken of gewoon Planner en To Do? Deze opleidingen zijn perfect voor hen.

Wat is er beter dan in een kleine groep je kennis over Microsoft Office uit te breiden? 

https://www.besteloffice.nl/product/microsoft-office-professional-plus-2021/