Gerhoofwijk
Image default
Onderwijs

Opleiding office manager in een oogopslag

Lees deze informatie en leer over de opleiding office manager. Krijg een snel overzicht van de vereisten en details over onderwijs, taken en training om erachter te komen of dit de carrière voor jou is.

Essentiële informatie over de opleiding office manager

Office managers houden toezicht op de efficiëntie van personeelsleden en onderhouden de faciliteiten voor een organisatie. Managers kunnen verantwoordelijk zijn voor een verscheidenheid aan taken, variërend van klanten factureren tot training van het personeel.

Opleiding office manager – structuur en perspectieven

De opleiding tot office manager bestaat uit twee delen. De cursus voor administratief assistent en de cursus office management. Dit betekent dat een office manager na een afgeronde opleiding twee diploma’s heeft. De praktijk wijst uit dat deze manier van opleiden een goede basis legt voor werk in dit veld en dat goede kansen op de arbeidsmarkt. Dat is uiteraard belangrijk voor de office manager.

Opleiding office manager – toelatingseisen

Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen moet je al een opleiding tot administratief assistent hebben afgerond.

Taken van de office manager

Office Managers kunnen verantwoordelijk zijn voor het algemene onderhoud van de faciliteit. Ze kunnen routinecontroles uitvoeren om te zorgen voor veiligheid en beveiliging van gebouwen. Dit kan het controleren van deuren omvatten en ervoor zorgen dat beveiligingsapparatuur, zoals camera’s en monitoren, naar behoren functioneren. Office managers kunnen verantwoordelijk zijn voor het oplossen van eenvoudige problemen en contact opnemen met de juiste technici om meer complexe problemen op te lossen.

Opleiding office manager – voordelen van het beroep

Office managers voeren administratief en organisationeel werk uit en zijn verantwoordelijk voor het soepel en efficiënt laten verlopen van het werk op kantoor. Office managers werken voor verschillende organisaties, van commerciële bedrijven tot culturele instituten en van de overheid tot IT-bedrijven. Het is ook een veelgevraagde baan, zowel als voltijdbaan als in deeltijd.