Gerhoofwijk
Image default
Vervoer en transport

De meest gestelde vragen bij een verhuizing

Zoals de meeste mensen kijkt u wellicht ook met een dubbel gevoel tegen een verhuizing aan. Een gevoel van opwinding omdat er een nieuwe fase in uw leven aanbreekt, maar vaak ook met momenten van weemoed omdat u een plek waar u zich geworteld dacht te hebben, moet verlaten. Natuurlijk hangt het vooral ook van de reden waarom u van woonadres moet veranderen af welke emoties bij u de voorhand krijgen.
Zo zal een achttienjarige die op kamers gaat wonen van ongeduld staan te trappelen bij het vooruitzicht op dit avontuur, terwijl een bejaard echtpaar dat vanwege gezondheidsproblemen aangepast moet gaan wonen, deze verandering voor zich uit zal blijven schuiven. Dat de verhuizing dan ook nog voorbereid en uitgevoerd moet worden, maakt deze periode tot een stressvolle waartegen niet een ieder is opgewassen. Plotseling moet u nog zoveel regelen, terwijl wat u  als te zijn logisch beschouwde helemaal anders blijkg te zijn dan u dacht. Dit leidt sowieso tot een aantal vragen, die wij van Verhuisbedrijf Snelle Jongens in dit artikel aan de hand van een drietal situaties, voor u zullen proberen te beantwoorden.

1. Verhuizen naar de achtste verdieping van een flat met  grote zware meubels

Heeft u eindelijk een appartement toegewezen gekregen in een buurt die u bevalt, blijkt het op de achtste etage van de flat te zitten. Waarschijnlijk is de eerste vraag die dan in u opkomt, hoe u uw spullen van de begane grond op die verdieping zal krijgen. Uw kleine spullen via de lift vervoeren of desnoods via de trap kunt u nog aan, maar u ziet u zelf en uw helpers niet sjouwen met uw robuuste meubels door het gebouw. Dat is beslist solliciteren naar rugpijn en dát kunt u echt niet gebruiken. Wij kennen dit probleem maar als te goed omdat veel van onze klanten ons benaderen met de vraag of wij weten hoe ze hun zware meubels in hun nieuwe woning kunnen krijgen zonder lichamelijk letsel op te lopen of hun eigendommen te beschadigen.  Wij stellen ze dan voor om één van onze hijskranen te huren. Met deze mobiele machines zijn onze ervaren verhuizers in staat om uw meubels met een gewicht tot 450 kg, probleemloos tot een hoogte van 32 meter te verplaatsen. Na onze plaatselijke oriëntatie stellen wij een plan van aanpak op, wat een vlot verloop van de verhuizing op de afgesproken datum, garandeert. Het enige dat u dan nog hoeft te doen is uw woning inrichten met de meubels waar u aan gehecht bent.
 

2. Het moeilijk hebben met het opruimen van de ouderlijke woning  na overlijden van de ouders   

Een dierbare sterft altijd te vroeg en als die dierbare ook nog een van uw ouders is, kunt u het erg zwaar krijgen met het verwerken van dit verlies. Erger wordt het wanneer u het huis waar u bent opgegroeid ook nog moet ontruimen vanwege het feit dat het bijvoorbeeld tot de nog onverdeelde nalatenschap behoort. Om uw erfdeel te kunnen krijgen moet het pand worden verkocht, wat inhoudt dat daarmee ook al uw tastbare jeugdherinneringen aan deze plek tot het verleden zullen gaan behoren. Zelf bent u niet in staat om deze ontruiming te doen, hetgeen u zich laat afvragen of er misschien een bedrijf is dat u dit werk uit handen kan en of wilt nemen. Het antwoord op deze vraag is ja, wij van Verhuisbrdrijf Snelle Jongens helpen u graag door dit proces van loslaten heen. Samen met u gaan we eerst na welke spullen met emotionele waarde u graag wilt houden, om vervolgens op de afgesproken dag tot de ontruiming van de woning over te gaan. Desgewenst laten wij deze dan bezemschoon achter, zodat de volgende bewoners in principe gelijk dit pand kunnen betrekken
 

3. Ruimte gebrek door het verhuizen naar een kleinere woning

Indien u gaat verhuizen komt u in negen van de tien gevallen tot de ontdekking dat u veels te veels spullen in uw huidige woning heeft. In alle kasten en laden lijkt haast driemaal zoveel te zitten als u zich kunt heugen en waarom u ook al weer al die flesjes bewaard heeft, blijft een vraag zonder antwoord. Één ding is duidelijk: niet alles dat u bezit, kunt u meenemen naar uw nieuw verblijf. Ook indien u de helft van uw spullen weggeeft is de kans groot dat er nog dozen vol waardevolle spullen overblijven, die u niet kwijt kunt. Het moet toch mogelijk  zijn dat uw verhuizersbedrijf u naar een nieuwe bestemming voor deze spullen helpt zoeken? Ze komen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden immers in contact met genoeg personen bij wie ze bijvoorbeeld uw oud bankstel kwijt kunnen. Dit is inderdaad het geval. Wij hebben door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd waaraan wij de voor uw onbruikbare goederen tegen een redelijke prijs kunnen verkopen. Dit bedrag trekken wij natuurlijk af van het bedrag dat u aan ons moet betalen bij het uitvoeren van uw verhuizingsopdracht. Op die manier bespaard u ook nog op de kosten van dit project.
 

Uit het voorgaande blijkt duidelijk dat wij van Verhuisbedrijf Snelle Jongens er naar streven om voor elk denkbaar verhuisprobleem dé oplossing te zijn. 
Contacteer ons daarom vandaag nog met al uw vragen. Samen met u lukt het beslist om uw verhuizing vlot te laten verlopen. Wij helpen u graag!

http://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/