Zorg dat alles omtrent de kinderen goed geregeld is bij scheiding

Een scheiding gebeurt niet uitsluitend als je bent getrouwd. Ook als je een geregistreerd partnerschap hebt of samenwoont komt er heel wat bij kijken als je uit elkaar gaat. In alle gevallen moet er een ouderschapsplan opgesteld worden als jullie samen minderjarige kinderen hebben. Kinderen mogen namelijk niet de dupe worden van jullie scheiding. In het ouderschapsplan staan afspraken met betrekking tot de kinderen, zoals de verdeling van de zorg en de opvoeding en de kosten hiervan. De wijze waarop de omgang tussen kind en ouder is geregeld en de manier waarop informatieoverdracht plaatsvindt over de ontwikkeling van een kind. Een mediator van Zorgeloosch Scheiden treedt op als neutrale partij, begeleidt het traject van het scheiden en zorgt voor rechtvaardige en eerlijke afspraken.

Mediator inschakelen bij scheiding: meer dan gesprekken in goede banen leiden

Wekenlang heb je erover nagedacht. Je voelt je niet meer goed bij je huidige partner en je wilt gaan scheiden. Bij de scheiding komt heel wat kijken. Het belangrijkste hierbij is dat jullie goede afspraken maken voor de toekomst. Dan is het prettig om in gesprek te gaan met een onpartijdige derde partij die inzicht heeft in jullie scheidingen streeft naar de best mogelijke afspraken voor jullie beiden. Scheiden is en blijft namelijk een emotionele rollercoaster waarin veel zal veranderen en hierin kan Zorgeloosch Scheiden jullie helpen. Je kun in heel Nederland terecht bij Zorgeloosch Scheiden. Een mediator van Zorgeloosch Scheiden doet meer dan enkel gesprekken in goede banen leiden. Zo denkt de scheidingsbemiddelaar met jullie mee, geeft advies, stelt verplichte documenten op, maakt de scheiding ronden niet geheel onbelangrijk: een mediator geeft ruimte voor emoties.

Scheiden? Laat onderlinge afspraken vastleggen in een echtscheidingsconvenant

Voordat de scheiding officieel kan worden, moet je eerst een echtscheidingsconvenant opstellen. Heb je alle onderdelen besproken en is het convenant klaar? Dan moet je het indienen bij de rechter. Vervolgens kun je de scheiding aanvragen. Een convenant is niets anders dan een document met afspraken die jullie hebben gemaakt over onder andere het pensioen, de alimentatie, bezittingen, schulden en het huis. Wanneer jullie kinderen hebben, is ook het ouderschapsplan een verplicht onderdeel. De gemaakte afspraken dienen te worden nageleefd en zijn te allen tijde rechtsgeldig. Het kan lastig zijn om middenin een scheiding, in overleg, dergelijke afspraken te maken. Daarom kan er een mediator van Zorgeloosch Scheiden worden ingeschakeld. Deze heeft immers verstand van financiële zaken en begeleidt tevens de gesprekken.

,