Gerhoofwijk
Image default
Zakelijk

Hoe kies je de geschikte verzenddozen?

Het kiezen van de juiste verzenddozen kan ingewikkelder zijn dan u denkt. Naast de juiste maat zijn er nog andere zaken waar u op moet letten. Dozen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat uw artikelen veilig bij iemand aan de deur of pakketdozen aankomen.

1. Grootte van het product en de doos

First things first: u verzendt een product of artikel in verschillende vormen en maten. Het is dus niet meer dan terecht dat u eerst naar hun afmetingen kijkt voordat u naar de andere factoren kijkt.

Er zijn twee soorten maten waarmee u rekening moet houden. De eerste is de interne dimensies en de andere is de externe dimensies. De interne dimensie verwijst naar de ruimte in de doos. De externe dimensie verwijst naar de buitenmaat. Het verschil tussen deze maten is afhankelijk van het materiaal. Als de verzenddozen bijvoorbeeld van hout zou, zou er een aanzienlijk verschil tussen beide zijn. De externe dimensie zou veel groter zijn dan de interne.

Bij het kiezen van de doosafmetingen die bij uw product passen, moet rekening worden gehouden met de interne afmetingen. Dat komt omdat dat verwijst naar de ruimte binnenin waar uw product in zou worden geplaatst. De buitenafmetingen worden meestal gecontroleerd voor verzendingsdoeleinden. De kosten worden berekend afhankelijk van de buitenkant van de verzenddozen. Het wordt dus ten zeerste aangeraden om een ​​doos te kopen die geschikt is voor uw artikel. Op deze manier betaalt u geen onnodige extra kosten voor verzending.

2. Breekbaarheid van het product

De binnenafmetingen van de doos zijn ook afhankelijk van de breekbaarheid van het artikel. Dit verwijst naar de kwaliteit van een product dat gemakkelijk kapot of beschadigd kan worden. Wanneer u te maken heeft met spullen die niet snel kapot gaan, kan u dozen gebruiken zonder extra ruimte. Dit betekent dat u er een kunt kiezen die exact dezelfde maat heeft als uw product. Dit laat u met lege ruimte omdat u het niet nodig hebt.

Maar voor artikelen die zo breekbaar zijn als mokken of andere voorwerpen met breekbare materialen, is het sterk aan te raden om een​​doos met extra ruimte te kiezen. Deze extra ruimte wordt gebruikt voor het extra verpakkingsmateriaal om schade te voorkomen. Een grotere maat geeft u ruimte voor opvulmaterialen zoals noppenfolie, kreukpapier of zelfs tissuepapier. Deze materialen worden gebruikt om de lege ruimte of de extra ruimte in uw dozen op te vullen. U vraagt ​​zich misschien af ​​hoe klein of groot de extra ruimte moet zijn. Het antwoord is dat het afhangt van hoe breekbaar uw items zijn en het aantal extra materialen of vulstoffen dat u nodig heeft om ze veilig te houden.