Gerhoofwijk
Image default
Dienstverlening

Een nieuwe woning inrichten doe je zo

Het kopen van een nieuwbouwwoning: het is veel geregel en stress, maar het eindresultaat is dit dubbel en dwars waard. Nadat je het exterieur van het huis hebt ontworpen, kan de bouw van het huis dan eindelijk beginnen en kun je al een boeking maken bij een verhuisbedrijf Dordrecht. Ondertussen is het ook tijd om na te gaan denken over het interieur. Het kan best lastig zijn om hieraan te beginnen: er moet veel geregeld worden en het budget is meestal beperkt. Daardoor slaat de keuzestress toe: waar moet je beginnen en wat wil je nu precies met je inrichting? Het scheelt al een hoop stress wanneer je interieuradvies inwint, maar hoe kun je de rest van de keuzes zelf het beste aanpakken? Dit artikel zal je iets meer handvaten geven in het maken van de juiste keuzes voor de inrichting van jouw nieuwe huis. 

Het creëren van een moodboard

De eerste stap in het kiezen van de juiste inrichting is het creëren van een moodboard. Wanneer je interieuradvies aanvraagt, is dit vaak ook een van de eerste stappen. Zo kun je een overzicht creëren van wat je nu écht mooi vindt en wat je graag in jouw inrichting zou willen implementeren. Ook is het hierdoor makkelijker om de verschillende ruimtes zo in te richten dat het een geheel wordt. Je kunt de gebruikte texturen en kleuren zo namelijk goed bij elkaar laten passen. 

Het kiezen van de juiste verlichting

Verlichting is essentieel: niet alleen om fatsoenlijk te zien in huis, maar het speelt ook een grote rol in de sfeer. De basisverlichting zorgt voor de belangrijkste lichtpunten in huis, zodat het huis goed verlicht is. Deze lichten kun je aanvullen door middel van kleinere lampen, bijvoorbeeld voor in een leeshoek. Daarnaast kun je sfeerverlichting gebruiken als decoratie: het geeft vaak niet genoeg licht om in te kunnen lezen, maar wel voor meer sfeer. Grote lampen die gebruikt worden voor basisverlichting doen dit namelijk minder. Denk hierbij ook goed na over waar je de lampen neer wilt zetten of hangen. Het is praktisch om dit te doen voordat de elektriciteit aangelegd wordt, zodat de elektriciteitspunten dicht bij de (hang)lampen geplaatst kunnen worden.

Het maken van de basiskeuzes

Nadat je een moodboard hebt gecreëerd en een plan hebt bedacht voor de verlichting, is het tijd voor het maken van de basiskeuzes. Hieronder valt onder andere de vloer. Kijk hierbij goed naar je moodboard, maar denk ook aan de keuzes met betrekking tot duurzaamheid. Ga je voor vloerverwarming, wil je een onderhoudsarme vloer en wil je de vloer door het hele huis leggen, of wissel je deze af? De vervolgstap is het kiezen van kleuren voor de muren en passende meubels. Na het volgen van deze stappen is de basis van jouw inrichting al af.