Gerhoofwijk
Image default
Zakelijk

De mogelijkheden van Plexiglas

Wanneer je aan Plexiglas denkt en eens om je heen kijkt zul je al snel tot de conclusie komen date r veel gebruiksartikelen van Plexiglas zijn gemaakt. Of het nu om een visitekaarthouder of een menukaarthouder, carport of aquarium gaat. Vaak zijn deze producten vervaardigd van Plexiglas. De reden dat we hier geen glas als materiaal terugvinden maar een kunststof materiaal heeft te maken met de bijzondere eigenschappen van plexiglas. Naast een uitstekende licht doorlatendheid is het goed te bewerken bij verhitting. Het materiaal zelf is ook veel lichter dan glas en bovendien kras en slagvast. Vanwege de sterkte van het materiaal zien we ook dat hier voor beveiliging of wandafscheiding veelvuldig gebruik van wordt gemaakt.

Van carport tot aquarium

De mogelijkheden van plexiglas zijn onbeperkt. Plexiglas wordt ook wel acrylaat of pmma genoemd en in veel gevallen is dit verwarrend. In de praktijk is het hetzelfde materiaal en afhankelijk van de gebruikers worden er verschillende namen aan gegeven. Het materiaal is als plaat, blok te bestellen en eventueel als eindproduct natuurlijk. Platen worden vaak voor carports, interieurbouwers en als voorzetglas gebruikt. Maar ook worden er veel aquariums van gemaakt en wat dacht u van marketingmateriaal?

Display materialen

Vooral in deze laatste groep van marketingmaterialen is plexiglas helemaal op zijn plek. Deze markt kan het materiaal goed bewerken. Omdat het in verschillende kleuren geleverd kan worden maar ook eenvoudig bedrukt kan worden zie je dus ook dat er veel naamplaten, reclameborden, standhouders en andere marketing producten van vervaardigd worden. Ook juweliers gebruiken plexiglas blokjes voor hun sieraden op te presenteren. Ook musea gebruiken het op deze manier maar bouwen er ook vitrines of plexiglas kappen van. We zien erg veel mogelijkheden voor plexiglas en wanneer u indruk wilt krijgen van alle mogelijkheden, neem dan een kijkje op de website van VinkAcrylaat.nl